Tuesday, September 20, 2011

Üks biskviittaigen.

Tavaline biskviittaigen


  • 4 suurt muna
  • 2 dl suhkrut
  • 1 dl jahu
  • 1 dl kartulijahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit


Ka biskviittaigna puhul soovitatavad kogenud küpsetajad vormi mitte rasvaga määrida, vaid vooderdada nii serv kui põhi küpsetuspaberiga, kuna rasvaga kokkupuutumine pidavat nende väitel vahtu lagundama ja koogi õhulisust vähendama. Väite paikapidavust võib igaüks praktikas kontrollida.

Vahusta leigeid mune ja suhkrut suurel kiirusel 6–7 minutit. Sega kuivad ained omavahel ja sõelu munavahu peale. Tõsta taigen põhjast ülespoole segamini kas suure lusikaga või taignanoolijaga, ära kasuta mikserit. Küpseta rullbiskviidiks mõeldud taignat ahjuplaadil 225° juures 6–8 minutit ahju keskosas. Tordipõhjaks kalla taigen 26 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi ja küpseta ahju allosas 175° juures 40 minutit ehk kuni pinda vajutatud lohk tõuseb kiiresti kinni.Võta ahjust ja lase 5 minutit seista. Kummuta seejärel kook restile, lase 10 minutit jahtuda, kata siis uuesti vormiga ja lase lõplikult jahtuda. Resti puudumisel ära kooki jahtumise ajaks kinni kata, kuna kook muutub siis niiskeks ja raskeks.

No comments:

Post a Comment